Növényből nyert vitalitás, tőlünk, Neked

Ökoház

Tegnaptól a csicsóka is a Vital-levünket ízesíti. Gumója még kicsi, a turmixban jól felhasználható, akár egyben is.

Beltartalma:

"A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hizlaló tápanyagok felszívódását,[3] fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Kedvező biológiai adottságait pedig fokozza a kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink ásványianyag-tartalma, a béta-karotin-, B1-, B2-vitamin, niacin-, és C-vitamin-tartalma. Életfontosságú aminosavként: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin található benne. Növényspecifikus anyagai: kolin, betain, szaponin, quercimeritrin. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben."

Gyógy-és fűszernövény és zöldség leveink

Másodvetésünk szépen fejlődik. A rendszeres locsolás és a talajtakaró komposztálással jól előkészített talaj, megteszi hatását.
A felszabadult területen, ahonnan már minden zöldség kikerült, elkezdtük a talajtakaró komposztálást.

Az értékes Császárfa levelek, a lehullott gyümölcsök a kiszedett zöldségek és még a leszüretelt levendula virág is oda került, növelve a jövő évi vetés minőségét. Ha minden elszárad, jöhet a rotálása a komposztnak.

Gyógy-és fűszernövényeinkből most a zsálya,tárkony kerül bemutatásra. A torma levele és a sóska is ízletes zöld-lé alapanyag. A csemegének pedig jöhet a málna.

A naponta 1-2 pohárral nyersen fogyasztott , zöld leveink, gyógy-és fűszernövényekből, valamit zöldségekből készülnek, turmixgépben, szűrt víz hozzáadásával. Aránya 80 % zöldség és 20 % gyógy-és fűszernövény.

Mielőtt az ember zöldségeket fogyasztott, a természetben található bogyókat, és növényeket gyűjtötte és fogyasztotta , nyersen. A gyógyszeripar is ezeket használja a mai napig. Mi a kertünkből szedjük frissen és fogyasztjuk a természet adta kincset.
Idénygyümölcseink ízesítik a natúr zöld-leveinket. Most a már 3 hete érő málna.

Egészségükre mindazoknak, akik velünk együtt fogyasztják nap mint nap ezeket az értékes italokat.

Császárfa levele a talajtakaró komposzt

Sokat írtunk már a Paulownia fák hasznosságáról, azonban egy valami még nem került szóba. Hatalmas levelinek hasznosítása. Talajtakaró komposztálásra különösen hasznos a levele a tápanyag értékei miatt.

Remek komposztalapanyag, meghálálják a növényeket, ahova, az ezzel is készült komposzt kerül.

Legyen az a magas ágyásokba ültetett fűszernövény, gyógynövény, vagy az a zöldségeskert, ahol nem használunk vegyszert, viszont a talajtakaró komposztálás eredményeként magas ásványi anyag értékű zöldséget termesztünk. Lehet az a hasznosítható zöld levele, vagy gumója a növénynek. Amit a természet ad, azt is hasznosítjuk. Csalán, parlagfű ("Az Istenek eledele") gyermekláncfű, stb.

Fűszer és növénykertünkben megtalálható növényeket szeretnénk megismertetni .a honlapunkra látogatókkal .
Azok kombinációját, íz kavalkádját, amikor együtt fogyasztjuk a gyógynövényt a zöldséggel, fűszernövényekkel.

Főleg egészségünk megóvása, fenntartása és teherbíró képességünk megőrzése érdekében.

A témában a honlap tartalmát folyamatosan bővítjük fotóinkkal , leírásokkal.

Három fotó ami a kertünkből készült: lestyán, menta és bazsalikom.